De kliniske retningslinjer kan opdateres både helt eller delvise – alt efter hvor lang tid der er gået siden opdatering, om der er kommet ny evidens indenfor et enkelt PICO eller alle PICOs osv.
Vurdering af behov for revidering bør senest ske 5 år efter publicering, og gerne før mhb på planlægning og koordering af opdateringsprocessen.
I udgangspunktet er det den arbejdsgruppe som har udarbejdet den kliniske retningslinje, som skal forestå opdateringen af den.
Dog kan der være mange årsager til at en arbejdsgruppe ikke kan påtage sig revideringsarbejdet, hvorfor den kliniske retningslinje så at sige er “åben for opdatering af andre interesserede”.
CFKR tilskynder derfor at praksis gennemgår de godkendte kliniske retningslinjer på
www.cfkr.dk og indsender en anmodning om at deltage i en arbejdsgruppe som skal forestå opdateringen af en specifik retningslinje til
sjh@cfkr.info.
Herefter vil CFKR samle og koordinere arbejdsgrupper indenfor de enkelte kliniske retningslinjer, således at opdatering kan påbegyndes.
Opdateringen er allerede opstartet indenfor en række af de kliniske retningslinjer, herunder blandt andre “klinisk retningslinje om forudsigelse om aggression og vold, indenfor kort tid, hos voksne over 18 år indlagt på psykiatrisk sygehus” samt “klinisk retningslinje for trachealsugning af den voksne intuberede patient”. hvorfor der løbende er indsamlet erfaringer med denne proces.
For yderligere informationer kontakt venligst videnskabelig medarbejder Sasja Jul Håkonsen på
sjh@cfkr.info