Arrangementer

Arrangementer & Kurser i 2024


 


 

3 dages online kursus i udarbejdelse af Scoping review

Dato: 17., 25. september og 8. oktober 2024

Formål: at give deltagerne en forståelse af, hvorfor og hvordan man udvikler en scoping review-protokol og udfører en scoping review ved hjælp af JBI-metoden.

Deltagerforudsætninger: Master eller kandidatgrad. Skal kunne skrive akademisk engelsk eller have mulighed for hjælp til dette samt til at få foretaget endelig korrekturlæsning på engelsk. Have adgang til forskningsbibliotekar, der kan assistere med udarbejdelse af systematisk søgeprotokol og endelig søgning. Desuden skal deltagerne have mulighed for anden vejledning eller sparring, bl.a. med henblik på udarbejdelse af baggrundsafsnit, idet undervisning og vejledning på kurset primært er rettet mod metode.

Se program her

Tilmelding her

 


Workshop i udarbejdelse af en klinisk retningslinje

Dato: 7. november 2024 kl. 9.00 – 16.00

Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads 30, 1230 København K

Formål: at give deltagerne en indføring i metoden til udarbejdelse af en klinisk retningslinje. På workshoppen gennemgås de trin, der er grundlaget for, at man kan planlægge, og udarbejde en klinisk retningslinje.

Målgruppe: Workshoppen er designet til klinikere, uddannelses- og undervisningsansvarlige og forskere der skal, eller er i gang med, at udarbejde en klinisk retningslinje.

Se program her

Tilmelding: mwn@cfkr.dk


 

Konference: Implementering og forandringsprocesser i klinisk praksis

Dato: 2 december 2024 kl. 9.30 – 16.00

Sted: Rigshospitalet, Auditorium 2, Indgang 2, Blegdamsvej 9, 2100 København Ø

Formål: At præsentere praktiske og teoretiske perspektiver samt drivkræfter og barrierer i forhold til implementering og forandringsprocesser i klinisk praksis

Målgruppe: Sundhedsprofessionelle med interesse for implementering

Program og tilmelding her


 

Skræddersyet kurser/workshops.

Center for Kliniske Retningslinjer afholder skræddersyet kurser/workshops for sundhedsprofessionelle, uddannelsesorganisationer, ledere, akademikere og studerende. Indholdet leveres i henhold til klientens specifikationer og vil typisk inkludere: udvikling af kliniske retningslinjer, kritisk vurdering af studier, systematiske reviews osv. Kontakt mwn@cfkr.dk for yderligere informationer samt priser.


Kom på kursus i, hvordan du kan arbejde med evidensbaseret medicin.

Sundhedsstyrelsen har lige åbnet for tilmelding til et gratis endags-kursus, der giver en introduktion til evidensbaseret medicin og evidensmetoden GRADE.

”Hvis du har planer om at udarbejde evidensbaserede kliniske anbefalinger, er kurset her en rigtig god introduktion til, hvad du skal være opmærksom på, så de kan få en høj kvalitet. Du får også en række eksempler på, hvordan vi bruger GRADE-tilgangen i Sundhedsstyrelsen til at omsætte evidens til anbefalinger” fortæller Simon Tarp fra Sundhedsstyrelsen.

Læs mere om kurset, datoer og tilmelding her